top of page

3. Ιάματα για την Έλλειψη Ενδιαφέροντος για το Παρόν

Chestnut Bud (Εsculus Hippocastanum _ Μάτια αγριοκαστανιάς)

Το Chestnut Bud είναι για την αδυναμία του ατόμου να μαθαίνει από τις εμπειρίες του και έτσι να κάνει ουσιαστική πρόοδο στη ζωή του. Το άτομο συνηθίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια λάθη. Τα άτομα που χρειάζονται Chestnut Bud αντί να μαθαίνουν από τις μη ωφέλειμες επιλογές τους, ξεχνούν εύκολα ή απωθούν τα όσα συμβαίνουν και έτσι δεν τα χρησιμοποιούν ως μαθήματα για να βελτιώσουν την ζωή τους ή ως κριτήριο μελλοντικών επιλογών.

Clematis (Clematis Vitalba _ Κληματίδα)

Το Clematis είναι για τους ανθρώπους που ζουν στον δικό τους κόσμο, μη έχοντας ενδιαφέρον για τον πραγματικό κόσμο. Τους είναι δύσκολο να ζουν στο παρόν καθώς δεν είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένοι και λαχταρούν τις καλύτερες ημέρες που θα έρθουν. Παρ’ όλ’ αυτά, δεν κάνουν και κάτι ουσιαστικό ούτε δρουν ενεργά για να έρθει αυτό το μέλλον που οραματίζονται. Έχουν ασθενή μνήμη, και δεν συγκρατούν λεπτομέρειες. Τους λείπει η ενέργεια και δείχνουν αφηρημένοι.

Honeysuckle (Lonicera Caprifolium _ Αγιόκλημα)

Το Honeysuckle είναι ένα ίαμα για τις περιπτώσεις προσκόλλησης στο παρελθόν. Οι άνθρωποι που χρειάζονται Honeysuckle τείνουν να ζουν στο παρελθόν, σε μια κατάσταση νοσταλγίας. Μπορεί να έχουν μετανιώσει για πράγματα που έχουν κάνει στο παρελθόν αλλά αδυνατούν να αλλάξουν τις τωρινές καταστάσεις μιας και πάντα κοιτούν προς τα πίσω και στα όσα συνέβησαν πριν καιρό. Μπορεί να εκδηλώνουν προσκόλληση σε παλαιούς αγαπημένους, ή σε πιο χαρούμενους καιρούς που έχουν πια περάσει, ή αδυνατούν να ξεπεράσουν δυσάρεστα γεγονότα του παρελθόντος. Τους είναι δύσκολο να αφήσουν πίσω την αίσθηση της απώλειας και διαρκώς επιστρέφουν στο παρελθόν με κάθε ευκαιρία είτε συζητώντας είτε αναπολώντας.

Οlive (Olea Europaca _Ελιά)

Το Olive είναι για εκείνους που είναι εξουθενωμένοι σωματικά και νοητικά μετά από μια μακρά περίοδο κοπιαστικής προσπάθειας, προσωπικών δυσκολιών, μετά από μια περίοδο έντονης μελέτης ή εργασίας, μακράς ασθένειας ή περίθαλψης τρίτων για αρκετό χρονικό διάστημα. Είναι εξαιρετικό ίαμα για την ανάρρωση.

Η κατάσταση που χρήζει Olive, χαρακτηρίζεται από εξουθένωση σε βαθμό δακρύων, όταν όλα τα αποθέματα δύναμης και ενέργειας έχουν σωθεί.

Mustard (Sinapis Arvensis _ Σινάπι, Λαψάνα)

Το Mustard χρησιμεύει για τις απότομες θλίψεις και καταθλίψεις οι οποίες παρουσιάζονται από το πουθενά και φεύγουν χωρίς προφανή λόγο και αιτία. Αυτή η θλίψη μπορεί να είναι πολύ σοβαρή, είναι σαν την κάθοδο κρύου, μια σκοτεινής ομίχλης η οποία σκεπάζει τα πάντα και αφαιρεί την ικανότητα για χαρά. Το άτομο που υποφέρει καταλαμβάνεται πλήρως από μελαγχολία και αδυνατεί να αποσπαστεί από αυτή όση προσπάθεια και εάν κάνει.

White Chestnut (Esculus Hippocastanum _Άσπρη Αγριοκαστανιά)

Το White Chestnut προτείνεται για όσους υποφέρουν από έμμονες σκέψεις, από σκέψεις ανησυχίας τις οποίες αδυνατούν να σταματήσουν. Δυσάρεστα γεγονότα ή διαξιφισμοί παραμένουν στο νου και αναπαράγονται διαρκώς στριφογυρίζοντας σαν ένα δίσκο στο γραμμόφωνο. Επίμονες, ανεπιθύμητες σκέψεις, νοητικές διαφωνίες καταλήγουν να αισθάνεται ο άνθρωπος κουρασμένος, μα κυρίως συγχυσμένος και προβληματισμένος. 

Wild Rose (Rosa Canina _Αγριοτριανταφυλλιά)

Το Wild Rose ενδείκνυται για τα άτομα τα οποία έχουν παραιτηθεί μέσα σε μη ευχάριστες συνθήκες, είτε πρόκειται για μια ασθένεια, μια μονότονη ζωή ή σε μια το λιγότερο αδιάφορη εργασία. Δεν παραπονιούνται και είναι αρκετά απαθείς για να καλυτερέψουν, να αλλάξουν εργασία ή να απολαύσουν τις απλές χαρές της ζωής. Παρόλο που οι καταστάσεις δεν προσφέρουν ικανοποίηση, τα άτομα αυτά δεν δυστυχούν ενώ δεν κάνουν καμία προσπάθεια να αλλάξουν τις συνθήκες. 

bottom of page