top of page

2. Ιάματα για την ανασφάλεια, αβεβαιότητα 

Cerato (Ceratostigma Willmottiana _Κερατόστιγμα)

Το Cerato είναι κατάλληλο για όσους δεν εμπιστεύονται την κρίση τους στο να λαμβάνουν αποφάσεις. Κατά βάση γνωρίζουν τι επιθυμούν
και χρειάζονται, ωστόσο, παρά την εσωτερική τους σοφία και την υψηλή διαίσθηση τους, αναζητούν διαρκώς συμβουλές και επιβεβαίωση από τους άλλους.
Παίρνουν πολλές φορές λάθος κατεύθυνση λόγω του ότι ακολουθούν αυτά που οι άλλοι συμβουλεύουν αντί να ακολουθούν την εσωτερική φωνή και καθοδήγηση. 

Gentian (Gentiana Amarella _ Γεντιανή) 

Το Gentian χρησιμεύει στο αίσθημα της αποθάρρυνσης και της αμφιβολίας σε όσους βιώνουν αντίστοιχα συναισθήματα όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά ή όταν αντιμετωπίζουν δυσκολίες. 

Οι τύποι Gentian μπορεί να προοδεύουν αρκετά με την ανάρρωση τους από μια ασθένεια, ή με τη ζωή τους γενικότερα ωστόσο εύκολα αποκαρδιώνονται και οπισθοδρομούν.
Το Gentian είναι χρήσιμο τα μικρά παιδιά που έχουν κάποιες αποτυχίες οι οποίες μπορεί να τα αποθαρρύνουν σε ότι αφορά την μελέτη και την επιτυχία τους στο σχολείο.

 

Gorse  (Ulex Europaeus _ Ραχός) 

Το Gorse είναι το κατάλληλο ίαμα για την ακραία απελπισία και απόγνωση των ανθρώπων που έχουν παραιτηθεί από τον αγώνα της ζωής. Νιώθουν ότι δεν υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ και έχουν χάσει κάθε ελπίδα. Μπορεί να πιστεύουν ότι μια ασθένεια που έχουν είναι κληρονομική και άρα αθεράπευτη. Αισθάνονται καταδικασμένοι στον πόνο και την ταλαιπωρία και δεν προσπαθούν να γίνουν καλύτερα. Μπορεί να δοκιμάσουν διαφορετικές μεθόδους θεραπείας έτσι ώστε να ευχαριστήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα αλλά δεν πιστεύουν ότι κάτι μπορεί να λειτουργήσει στην περίπτωση τους. 

Hornbeam  (Carpinus Betulus _Καρπίνος, Γάβρος) 

To Hornbeam είναι για την κόπωση, κυρίως τη νοητική και όχι τόσο την φυσική. Είναι για όσους ξυπνούν το πρωί και αμφιβάλουν για την ικανότητα τους να αντιμετωπίσουν την ημέρα. Βρίσκουν δύσκολο να έρθουν σε επαφή με τα προβλήματα της καθημερινότητας ή με το πρόγραμμα της ημέρας ακόμα και εάν επί της ουσίας ολοκληρώνουν τα όσα έχουν να κάνουν. 

Τους λείπει ο ενθουσιασμός, συχνά είναι αναβλητικοί και έχουν μια αίσθηση έλλειψης ποικιλίας στη ζωή τους. 

Scleranthus  (Scleranthus Annus _Σκλήρανθος) 

Το Scleranthus είναι για όσους υποφέρουν από αναποφασιστικότητα. Οι άνθρωποι που χρειάζονται Scleranthus βιώνουν το να παίρνουν αποφάσεις ως κάτι δύσκολο ειδικά εάν αυτό αφορά διλλήματα. Τους λείπει η ισορροπία και η σταθερότητα. Βιώνουν συχνά τις αντιθέσεις χαράς- λύπης, ενέργειας- απάθειας, αισιοδοξίας- απαισιοδοξίας, γέλιου - κλάματος. 

 Wild Oat  (Bromus Ramosus _Αγριοβρώμη)

To Wild Oat είναι για τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φτάσει σε ένα σταυροδρόμι ζωής και είναι απόλυτα αναποφάσιστοι ως προς το τι να κάνουν. Είναι πιθανόν να είναι φιλόδοξοι και με πολλά ταλέντα αλλά να χάνουν το χρόνο ή τα χαρίσματα τους λόγω μη ξεκάθαρης κατεύθυνσης. Μπορεί να δοκιμάσουν διάφορες εργασίες και καριέρες μα βαριούνται εύκολα και τελικά είναι ακαταστάλαχτοι. Μπορεί να είναι περιπλανώμενοι τη στιγμή που αντιλαμβάνονται ότι η ζωή τους προσπερνά και βιώνουν σύγχυση, ενώ το αίσθημα έλλειψης ικανοποίησης αυξάνει. 

bottom of page